Sörfjärdens kennel

Om oss

Sörfjärdenskennel har som mål att ta fram stabila, orädda och arbetsvilliga hundar som ska kunna visa framtassarna på så väl tävlingsbanorna som till tjänst. 

Jag själv är född och uppvuxen med sällskaps hund men större delen av mitt liv har jag tillbringat i stallet där jag tränat och tävlat i hoppning. När min senaste häst Sixten tyvärr drabbades av en obotlig skada blott 8år gammal tappade jag gnistan och la tillslut hjälmen på hyllan efter 20år i sadeln. 

Nu var det dags att skaffa hund jag hade en plan om att jag ville ha en hund att träna med och turerna om vilken ras det skulle bli var många. Tillslut landade det i en hovawart då jag ville ha en "första" hund med lagomt mycket motor och framförallt en frisk ras då mina tidigare raser tyvärr drabbats av flertalet rasbenägna sjukdommar. 

Valet föll till slut på hovawarten som är en mångsidig hund som följer med på det mest utan att vara extrem åt något håll. Med det sagt inte en soffhund utan en hund som ändå kräver sitt. 

Efter en lång väntan så fick jag äntligen hämta hem min alldeles egna LeiaIMG_1363Hoffetrollet's Face och vilken hund det är. Hon är hunden med stort H hunden som alla vill ha .

 Jag hade ingen tanke från början att starta en kennel men då jag är uppvuxen med kennel inom familjen och det landar en tik med dessa kvaliter i min familj så startades drömmen år 2020 att är det någon gång i livet jag ska börja är det nu för en sån här bra stamtik är få förunnat. 

Under dessa år med Leia har jag lärt mig massor jag har som helt grön inom hundsporten tagit oss från 0 till ett godkänt Elit spår inom 3år + att vi haft varsinn graviditet/dräktighet under dessa 3år också.

Inte nog med det så har hon även lotsat Ida som också är helt ny inom sporten till att våga starta Klass 1 lydnad vilket dom gjort med bravur.  

118933122_3618783978139983_829440395166053130_n

Leia fick mig helt förälskad i hundsporten och numera bor även popcornet Kaldogårdens Elite också här som är en Schäfer tik född 2020. Där jag har som mål att fortsätta utveckla både mig själv och mina hundar inom bruksgrenarna. 

23DADF11-5CF3-48D6-A8E8-B407156C4D21

 

Kenneln är belägen i en by utanför Luleå där vi byggde vårat hus år 2020 med en liten tanke på en kennel i framtiden såg vi till att vi förberedde en optimal plats för valparna att växa upp. 

På Sörfjärdsvägen 16 bor jag (Julia Ängstål) min man (Andreas Ängstål) och Våran son (Luke) som fyllt 2år i maj. 

Jag har även min mamma och bonus pappa som är ett grymt stöd i detta för mig nya efter sina år inom hunduppfödning av stövare och strävhåriga taxar. 

 

Det var allt för nu vid funderingar är ni varmt välkommen att kontakta mig.